Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.02.2018.

Одржан састанак Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности



Састанак Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којом је председавала председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, одржан је данас у Влади Србије. На састанку су учествовали министар одбране Александар Вулин и остали чланови Комисије.
 
Учесници састанка разматрали су динамику и фазе реализације пројекта, моделе за његово финансирање, резултате Радне групе која је задужена за израду нацрта закона о посебним условима за изградњу станова, као и локације за изградњу станова по градовима (Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево, Врање).
 
Председница Владе подвукла је да је неопходно да чланови Комисије и пратећих радних група убрзају динамику, како би, након усвајања законског текста, у другом кварталу могла да почне изградња станова.
 
Изградња станова за припаднике снага безбедности пројекат је који се спроводи по наређењу председника Републике и врховног команданта Александра Вучића а који има за циљ поправљање животног стандарда припадника безбедносног сектора.