Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.02.2018.

Састанак Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности



 
Данас је у Влади Србије одржан састанак Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности којим је председавала премијерка Ана Брнабић.

На састанку се расправљало о даљем раду на спровођењу наређења председника Републике и врховног команданта Александра Вучића о изградњи станова за припаднике снага безбедности.

Министар одбране Александар Вулин је рекао да је изградња станова за припаднике снага безбедности једна од кључних мера за побољшање материјалног положаја оних који ризикују највише да бисмо се сви у Србији осећали безбедно.

Представљен је предлог посебног закона о изградњи станова којим је предвиђено да максимална цена ових станова износи 500 евра по метру квадратном у Београду, а 450 евра у остатку Србије.

Предлог закона предвиђа да домаће фирме учествују са 80 одсто у материјалу, опреми и другом, и да градња траје око годину и по дана.  

У наредном периоду ово законско решење разматраће надлежна министарства, а предлог би се могао већ у марту наћи пред посланицима.

На данашњем састанку у Влади Србије констатовано је да у више од 80 одсто градова постоји потреба за становима за припаднике војске, полиције и безбедносних служби, и да се већ десет градова јавило да има припремљене локације.