Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.11.2017.

Састанак министра одбране са амбасадором Уједињених Арапских Емирата



Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији, Њ.Е. Џума Рашид Ал Дахери, разговарали су данас о унапређењу сарадње двеју земаља у области одбране.
 
Амбасадор Ал Дахери уручио је министру одбране Републике Србије позив државног секретара одбране УАЕ Мухамеда Ахмеда Ал-Баваридија Ал-Фаласија да посети ту земљу у наредном периоду, што је министар  Вулин са задовољством и прихватио.
 
У срдачном и пријатељском разговору министар Вулин је истакао да је Република Србија поуздан и искрен пријатељ Уједињених Арапских Емирата и потврдио приврженост развоју и сталном јачању пријатељских и стратешких односа.
 
Саговорници су са задовољством констатовали да је билатерална сарадња у области одбране све динамичнија и садржајнија, о чему сведоче све већи број узајамних посета високог нивоа, као и врло успешна реализација различитих врста и нивоа обуке.
 
Такође, до посебног изражаја долази чињеница да је већ развијена војно-економска сарадња сада надограђена и другим садржајима билатералне сарадње у области одбране, а нарочито активностима војно-војне сарадње, чиме се непосредно доприноси јачању оперативних и функционалних способности оружаних снага двеју земаља.