Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
01.11.2017.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji, Nj.E. Džuma Rašid Al Daheri, razgovarali su danas o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.
 
Ambasador Al Daheri uručio je ministru odbrane Republike Srbije poziv državnog sekretara odbrane UAE Muhameda Ahmeda Al-Bavaridija Al-Falasija da poseti tu zemlju u narednom periodu, što je ministar  Vulin sa zadovoljstvom i prihvatio.
 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru ministar Vulin je istakao da je Republika Srbija pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i potvrdio privrženost razvoju i stalnom jačanju prijateljskih i strateških odnosa.
 
Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da je bilateralna saradnja u oblasti odbrane sve dinamičnija i sadržajnija, o čemu svedoče sve veći broj uzajamnih poseta visokog nivoa, kao i vrlo uspešna realizacija različitih vrsta i nivoa obuke.
 
Takođe, do posebnog izražaja dolazi činjenica da je već razvijena vojno-ekonomska saradnja sada nadograđena i drugim sadržajima bilateralne saradnje u oblasti odbrane, a naročito aktivnostima vojno-vojne saradnje, čime se neposredno doprinosi jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti oružanih snaga dveju zemalja.