Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
29.06.2017.

Пратећи програм сајма ПАРТНЕР 2017



У оквиру пратећег програма 8. међународног сајма наоружања и војне опреме ПАРТНЕР 2017, одржава се дводневни стручни скуп Групације произвођача наоружања и војне опреме, формиране у оквиру Привредне коморе Србије, који је окупио представнике академске заједнице, специјализованих војнотехничких установа, државних институција, одбрамбене индустрије и њихових коопераната. Основна тема је „Утицај Индустрије 4.0 на развој одбрамбене технолошке и индустријске базе Републике Србије“. Уводно излагање имао је генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране. 
 
У излагањима учесника презентован је стратешки значај концепта Индустрија 4.0 за модерна технолошка решења примењива у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме. Описани су кибернетско-физички производни системи и нови модели образовања инжењера у функцији трансформације фабрика одбрамбене индустрије и приказане савремене производне и информационе технологије и нови материјали чија примена има велику перспективу у одбрамбеном сектору.
 
Поред стручног скупа одржава се и радионица у организацији Војне контроле квалитета под називом „Место и улога лидера кроз захтеве стандарда система манаџмента“, а последњег дана сајма и радионица у организацији Дирекције за стандардизацију и метрологију под називом „Кодификација средстава наоружања и војне опреме“.