Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.06.2017.

Предавање министра одбране полазницима ВСБО



Министар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас, у Малој ратној сали, предавање полазницима 6. класе Високих студија безбедности и одбране. 



Говорећи о војном образовању у систему одбране, министар је рекао да у њега треба и више улагати јер ће се „вишеструко вратити држави“ те истакао и будуће планове за ВСБО.

- Свако од вас је на свој начин дао допринос да Високе студије безбедности и одбране добију нови и бољи квалитет и уверен сам да ће наредна генерација прижељкивати нове изазове и већу конкуренцију, поручио је министар одбране. 

Предавање министра одбране полазницима ВСБО

- Војно школство је конципирано у складу са потребама Министарства одбране и Војске Србије, студијски програми на Универзитету одбране су акредитовани у складу са савременим потребама ратовања и изазовима безбедности. Након завршеног основног нивоа војног образовања, систем одбране добија официре спремније и способније за дужности у јединицама, него што је то био случај ранијих година. Такође, унапређени су планови и програми Командно-штабног усавршавања, Генералштабног усавршавања и ВСБО, а дипломе добијене на тим нивоима образовања важе као и све остале дипломе добијене у Републици Србији, рекао је министар одбране.

Ђорђевић је полазницима ВСБО говорио о финансијама у Министарству одбране и Војсци Србије, војном здравству, култури у систему одбране, мировним мисијама, одбрамбеној индустрији, као и о опремању и улагању у Војску Србије.

Полазници 6. класе закључили су, на крају, да студије ВСБО представљају искуство које ће свима значити у будућем раду.