Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.06.2017.

Predavanje ministra odbrane polaznicima VSBO



Ministar odbrane Zoran Đorđević održao je danas, u Maloj ratnoj sali, predavanje polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane. 



Govoreći o vojnom obrazovanju u sistemu odbrane, ministar je rekao da u njega treba i više ulagati jer će se „višestruko vratiti državi“ te istakao i buduće planove za VSBO.

- Svako od vas je na svoj način dao doprinos da Visoke studije bezbednosti i odbrane dobiju novi i bolji kvalitet i uveren sam da će naredna generacija priželjkivati nove izazove i veću konkurenciju, poručio je ministar odbrane. 

Predavanje ministra odbrane polaznicima VSBO

- Vojno školstvo je koncipirano u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, studijski programi na Univerzitetu odbrane su akreditovani u skladu sa savremenim potrebama ratovanja i izazovima bezbednosti. Nakon završenog osnovnog nivoa vojnog obrazovanja, sistem odbrane dobija oficire spremnije i sposobnije za dužnosti u jedinicama, nego što je to bio slučaj ranijih godina. Takođe, unapređeni su planovi i programi Komandno-štabnog usavršavanja, Generalštabnog usavršavanja i VSBO, a diplome dobijene na tim nivoima obrazovanja važe kao i sve ostale diplome dobijene u Republici Srbiji, rekao je ministar odbrane.

Đorđević je polaznicima VSBO govorio o finansijama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, vojnom zdravstvu, kulturi u sistemu odbrane, mirovnim misijama, odbrambenoj industriji, kao i o opremanju i ulaganju u Vojsku Srbije.

Polaznici 6. klase zaključili su, na kraju, da studije VSBO predstavljaju iskustvo koje će svima značiti u budućem radu.