Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
06.05.2017.

Завршне припреме за "Челик 2017" на полигону НикинциНа полигону Никинци у току су завршне припреме за предстојећу централну свечаност поводом обележавања Дана Војске Србије, Дана победе и Дана Европе, која ће се одржати на том полигону у уторак, 9. маја.
 
Министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима, обишао је данас припаднике Војске Србије који се припремају за приказ. Поред припадника Војске Србије, на приказу ће учествовати и припадници полиције, а биће приказана средства којима располаже Војска Србије, као и нова средства наоружања и војне опреме из развоја Војнотехничког института и привредних друштава из групације Одбрамбене индустрије Србије и Југоимпорт СДПР, са бојевим гађањем. 
 
Припреме за свечаност на полигону Никинци започеле су још крајем фебруара. У атрактивном програму биће извршено бојево гађање са артиљеријским и ракетним наоружањем и приказано дејство тенкова, ваздухоплова и пешадијског наоружања. У оквиру програма, који ће грађани бити у прилици да виде у телевизијском преносу, биће представљен приказ оспособљености дела јединица Војске Србије.
 
По први пут широј јавности биће представљен систем АЛАС . Такође, биће приказани и вишенаменска оклопна возила "милош" и "лазар", системи "морава" и "огањ" и самоходна хаубица "НОРА".