Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
29.04.2017.

Прва награда „Застава филму“ на фестивалу „Златна буклија“



На управо завршеном 12. Међународном фестивалу документарног филма „Златна буклија“ у Великој Плани, Војнофилмски центар „Застава филм“ добитник је Прве наградe „Златна буклија“ за три документарна остварења.

У конкуренцији више од 200 филмова, „Застава филм“ ласкавим признањем награђен је за три филма са којима се ове године представио на фестивалу, а реч је о филмовима „СРБКОН 10“, „У посети српским мировњацима у Централноафричкој Републици“ и документарном филму „Топлички устанак“.



По оцени жирија, за сензибилно и визуелно изражајан приступ драматичним борбама у зараћеним областима у Либану и Централноафричкој Републици, награде су добили новинари Биљана Миљић и Владимир Вјештић, као и монтажери Душан Милуновић и Марко Драгишић, док су за савремено и изражајно представљање историјских чињеница у филму „Топлички устанак“ награђени редитељка Драгана Милошевић и монтажер Марко Драгишић.

На централној свечаности уручења награда, у име филмске куће и награђених, признања је примио директор ВФЦ „Застава филма“ потпуковник Горан Иконић.