Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.03.2017.

Комеморација потпуковнику Мирославу Перишићу



У Скупштини града Крагујевца одржан је комеморативни скуп посвећен потпуковнику Мирославу Перишићу, трагично настрадалом у несрећи у Техничко ремонтном заводу.
 
Комеморацији су, поред породице потпуковника Перишића, родбине и бројних пријатеља и колега, многобројних припадника РВ и ПВО, посебно 250. ракетне бригаде за ПВД, присуствовали градоначелник Крагујевца Радомир Николић и представници Министарства одбране и Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.
 
            Обраћајући се члановима породице настрадалог Перишића и присутнима на комеморацији, заменик директора ТРЗ потпуковник Драган Жунић је истакао храброст, принципијелност и пожртвованост официра који је увек био у првим редовима, међу људима којима је командовао од завршетка Војне академије и ступања на разне дужности у јединицама Војске Србије.
          - Ни секунда се ниси двоумио да будеш тамо где је најтеже, у тренуцима највећих искушења за колектив, борећи се раме уз раме са радницима и ватрогасцима против пламене стихије и претеће експлозије. После само две године рада у Техничко ремонтном заводу стекао си бројне пријатеље и поштоваоце као официр, колега, родитељ и супруг... Обећавамо ти да ћемо родитељски бринути о твом сину, а супрузи помоћи да у најтежим тренуцима савлада бол због твог прераног одласка, рекао је Жунић.
 
Опраштајући се од свог доскорашњег колеге командант 310. самоходног ракетног дивизиона потпуковник Стојан Симијоновић је рекао да позив официра подразумева бројне изазове, међу којима и оне најтеже.
 
- И у страшном ратном вртлогу који је захватио нашу земљу 1999. године био си на челу јединице којом си командовао. Био си неустрашив, баш као и кобног 28. фебруара, када си поново стао у прву линију да заштитиш имовину и људске животе.  Показао си да си достојан својих предака и да носиш највеће људске вредности. Вредности које су несумњиво оставио у аманет сину Вељку, рекао је потпуковник Симијоновић.