Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.12.2016.

Mинистар Зоран Ђорђевић са представницима АСНС – Синдикат Војске Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић данас се састао и са представницима Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) – Синдикат Војске Србије, који су један од синдиката који делују у систему одбране. Они су га упознали са проблемима у функционисању система одбране и изразили спремност да се разговорима са Министарством решавају сви проблеми.
 
Представници АСНС – Синдикат Војске Србије сматрају да је један од кључних проблема са којима се припадници војске сусрећу преоптерећеност људства, наглашавајући да плата припадника војске сигурно није на првом месту као разлог напуштања службе. Као један од проблема навели су и да важећи прописи у војсци  припаднице Војске Србије у случају трудноће третирају као да су на боловању, док би им према Закону о раду плате биле загарантоване у износу од 100 одсто.
 
Министар је наложио својим сарадницима да нађу начин за решење проблема са којима се сусрећу припаднице Војске Србије за време породиљског, те упознао представнике синдиката са свим корацима који су предузети и мерама које ће се предузети ради решавања проблема преоптерећености.
 
Ђорђевић је нагласио да ће са својим сарадницима, као неко ко ради за њих, решавати све проблеме са којима се суочавају припадници војске. Поновио је да се само дијалогом могу решавати проблеми када је реч о побољшању стандарда и услова у војсци, те да најављени протести нису начин да се покуша изнудити нешто за шта нема могућности у ситуацији економског опоравка државе.
 
Од почетка новембра, министар Ђорђевић са сарадницима више се пута састајао са синдикатима који делују у систему одбране.