Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
07.12.2016.

Концерт "Пут ка белканту" у Коларчевој задужбини




Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је, на Великој сцени Коларчеве задужбине, још једно оперско вече из циклуса „Пут ка Белканту”, у сарадњи са студентима Факултета музичке уметности из Београда.

Ово музичко вече је, такође, посвећено и јубилеју деценије од покретања пројекта „Пут ка белканту“, својеврсне сарадње Факултета музичких уметности и Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, који пружа могућност младим певачима да јавним наступима осигурају новостечене вештине и знање из области уметничког певања.

Изводећи дела композитора попут Росинија, Дворжака, Бизеа и Пучинија, одабрани актуелни и дипломирани студенти представили су публици своје новостечене вештине и знања из области уметничког певања под диригентском палицом Весне Шоуц, а под уметничким покровитељством професора Николе Китановског, који је и идејни творац овог пројекта.

Никола Китановски, оперски певач и професор соло певања на Факултету музичке уметности Универзитета уметности у Београду, осмислио је и 2006. године покренуо пројекат „Пут ка белканту“, којим десет година пружа могућност младим певачима да јавним наступима покажу своје новостечене вештине и знања из области уметничког певања.

У сарадњи са  ансамблом "Бинички“ одржано је 12 целовечерњих оперских гала концерата, пружајући драгоцен допринос и безрезервну подршку  младим певачима у новим уметничким искуствима.