Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
31.10.2016.

Наступ ансамбла „Бинички“ посвећен новобеоградским школарцима



Чланови Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ гостовали су данас у Основној школи „Јован Дучић“ у оквиру представе „Гусари из кутије“ којом су обрадовали најмлађе ђаке те новобеоградске школе.

Реч је о интерактивној представи у којој су музичари из ансамбла својим интерпретацијама дочарали гусарску посаду коју је „кроз бурно и тихо море"  предводио диригент Павле Медаковић, а који су кроз алегорију „музичке кутије“, односно, радија малишанима представили бескрајне лепоте музичке уметности.

Уз помоћ глумице Јелене Велковски, наратора Александре Павлов, и „малих људи из радија“, служећи се маштом најмлађе публике, ова музичка представа прави је пример како се деци може пренети музика, употреба инструмената како би се испричала авантуристичка прича пуна гусара, балерина, коњаника и снажних ветрова.

Данашња предства наставак је дружења најмлађих суграђана и ансамбла „Бинички“ у оквиру културног догађаја,  „Концерт за децу и оне који нису заборавили да су били деца“, у част посвећеног рада Вере Миланковић, композиторке и педагога, која је већ деценијама у племенитој мисији приближавања музике, нарочито класичне, најмлађима.

Гостовања у београдским основним школама, такође, део су ширег пројекта Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ који је посвећен промоцији позива војног музичара најмлађим суграђанима.