Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2016.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана Војне полиције

Свим припадницима Војне полиције честитам 14. септембар – Дан Војне полиције.

Од када је Наређењем врховног команданта оружаних снага ФНРЈ формирана војна полиција у Југословенској народној армији, припадници Војне полиције настављају да квалитетно извршавају задатке у области сузбијања криминалитета, контроле и одржавања војног реда и дисциплине, обезбеђења најзначајнијих војних објеката, регулисања и контроле војног путног саобраћаја и противтерористичке заштите.

У овој години, поред осталих јединица Војске Србије, ваше јединице су ангажоване са полицијским снагама за извршавање заједничких задатака на спречавању илегалних улазака миграната из правца Бугарске и Македоније и привођењу правди кријумчара људима који тај посао обављају на територији Републике Србије. Професионалним и одговорним односом према раду и максималним ангажовањем, успели сте да одржите респективан ниво и допринесете очувању и јачању оперативних способности Војске Србије.

Сигуран да ћете и у наредном периоду, без обзира на услове, наставити да постижете значајне резултате у раду, честитам вам празник.

Честитка поводом Дана артиљерије

Свим припадницима рода артиљерије честитам 14. септембар – Дан артиљерије.

Настављајући традицију дугу готово један век, празник рода прослављате на захтеваном нивоу оперативних способности и на тај начин дајете пун допринос развоју и афирмацији како вашег рода, тако Копнене војске и Војске Србије у целини.

Уверен сам да ћете ослањајући се на дугогодишње искуство и у наредном периоду радити на стручном оспособљавању припадника овог рода Војске Србије и успешно извршавати све постављене задатке.

Честитам вам празник, уверен да ћете и убудуће одговорно радити на стручном оспособљавању и техничком опремању ваших јединица.

Честитка поводом Дана интендантске службе

Свим припадницима интендантске службе честитам 14. септембар – Дан службе.

Настављајући традицију дугу више од стотину тридесет година када је министар војни, генералштабни пуковник Јован Петровић издао наредбу о Главном интендантству и администрацији Врховног штаба, успешно доприносите изградњи оперативне способности Војске Србије. Поред веома сложених услова и околности у којима делујете, својим радом потврђујете значај интендантске подршке за живот и рад команди и јединица Војске Србије.

Један од изузетно важних елемената функционисања система одбране је свакако логистичка подршка. Уз жељу да и убудуће наставите успешно да извршавате постављене задатке, честитам вам празник.