Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana Vojne policije

Svim pripadnicima Vojne policije čestitam 14. septembar – Dan Vojne policije.

Od kada je Naređenjem vrhovnog komandanta oružanih snaga FNRJ formirana vojna policija u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, pripadnici Vojne policije nastavljaju da kvalitetno izvršavaju zadatke u oblasti suzbijanja kriminaliteta, kontrole i održavanja vojnog reda i discipline, obezbeđenja najznačajnijih vojnih objekata, regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja i protivterorističke zaštite.

U ovoj godini, pored ostalih jedinica Vojske Srbije, vaše jedinice su angažovane sa policijskim snagama za izvršavanje zajedničkih zadataka na sprečavanju ilegalnih ulazaka migranata iz pravca Bugarske i Makedonije i privođenju pravdi krijumčara ljudima koji taj posao obavljaju na teritoriji Republike Srbije. Profesionalnim i odgovornim odnosom prema radu i maksimalnim angažovanjem, uspeli ste da održite respektivan nivo i doprinesete očuvanju i jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Siguran da ćete i u narednom periodu, bez obzira na uslove, nastaviti da postižete značajne rezultate u radu, čestitam vam praznik.

Čestitka povodom Dana artiljerije

Svim pripadnicima roda artiljerije čestitam 14. septembar – Dan artiljerije.

Nastavljajući tradiciju dugu gotovo jedan vek, praznik roda proslavljate na zahtevanom nivou operativnih sposobnosti i na taj način dajete pun doprinos razvoju i afirmaciji kako vašeg roda, tako Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini.

Uveren sam da ćete oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo i u narednom periodu raditi na stručnom osposobljavanju pripadnika ovog roda Vojske Srbije i uspešno izvršavati sve postavljene zadatke.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i ubuduće odgovorno raditi na stručnom osposobljavanju i tehničkom opremanju vaših jedinica.

Čestitka povodom Dana intendantske službe

Svim pripadnicima intendantske službe čestitam 14. septembar – Dan službe.

Nastavljajući tradiciju dugu više od stotinu trideset godina kada je ministar vojni, generalštabni pukovnik Jovan Petrović izdao naredbu o Glavnom intendantstvu i administraciji Vrhovnog štaba, uspešno doprinosite izgradnji operativne sposobnosti Vojske Srbije. Pored veoma složenih uslova i okolnosti u kojima delujete, svojim radom potvrđujete značaj intendantske podrške za život i rad komandi i jedinica Vojske Srbije.

Jedan od izuzetno važnih elemenata funkcionisanja sistema odbrane je svakako logistička podrška. Uz želju da i ubuduće nastavite uspešno da izvršavate postavljene zadatke, čestitam vam praznik.