Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2016.

Министар одбране примио славног сниматеља



Министар одбране примио славног сниматељаМинистар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас прослављеног сниматеља Стевана Лабудовића. У срдачном разговору било је речи о временима која су Лабудовићев дар и сниматељско око отргли од историјског заборава, од многобројних историјских скупова и догађаја на највишем нивоу до револуционарних дешавања на северу Африке и Блиском Истоку. Наиме, свет су обишле Лабудовићеве филмске репортаже и фотографије најдраматичнијих тренутака Алжирске револуције, захваљујући којима је истина о тој борби
Министар одбране примио славног сниматеља обишла свет, а наш сниматељ постао алжирски национални херој.

Поред укупног богатог сниматељског опуса, Стеван Лабудовић је био један од двојицесниматеља који су непосредно пратили и камером овековечили деценије активности тадашњег председника СФРЈ и врховног команданта ЈНА Јосипа Броза Тита.

За свој рад Лабудовић је одликован највишим домаћим и међународним признањима, а за успешну вишедеценијску сарадњу са системом одбране, нарочито са Војнофилмским центром „Застава филм“, и допринос филмској делатности, уручена му је и захвалница Министарства одбране и симболичан поклон.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.09.2016
Пријем