Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2016.

Ministar odbrane primio slavnog snimatelja



Ministar odbrane primio slavnog snimateljaMinistar odbrane Zoran Đorđević primio je danas proslavljenog snimatelja Stevana Labudovića. U srdačnom razgovoru bilo je reči o vremenima koja su Labudovićev dar i snimateljsko oko otrgli od istorijskog zaborava, od mnogobrojnih istorijskih skupova i događaja na najvišem nivou do revolucionarnih dešavanja na severu Afrike i Bliskom Istoku. Naime, svet su obišle Labudovićeve filmske reportaže i fotografije najdramatičnijih trenutaka Alžirske revolucije, zahvaljujući kojima je istina o toj borbi
Ministar odbrane primio slavnog snimatelja obišla svet, a naš snimatelj postao alžirski nacionalni heroj.

Pored ukupnog bogatog snimateljskog opusa, Stevan Labudović je bio jedan od dvojicesnimatelja koji su neposredno pratili i kamerom ovekovečili decenije aktivnosti tadašnjeg predsednika SFRJ i vrhovnog komandanta JNA Josipa Broza Tita.

Za svoj rad Labudović je odlikovan najvišim domaćim i međunarodnim priznanjima, a za uspešnu višedecenijsku saradnju sa sistemom odbrane, naročito sa Vojnofilmskim centrom „Zastava film“, i doprinos filmskoj delatnosti, uručena mu je i zahvalnica Ministarstva odbrane i simboličan poklon.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.09.2016
Пријем