Министарство одбране Републике Србије
 
02.09.2016.

Министар Ђорђевић примио сребрну одбојкашицу Бјанку Бушу



Министар Ђорђевић примио сребрну одбојкашицу Бјанку БушуМинистар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са одбојкашицом Бјанком Бушом, репрезентативком која је на управо завршеним Олимпијским играма у Рију била део нашег националног тима који је освојио сребрну медаљу, и са њеним оцем потпуковником Николом Бушом, пилотом на служби у Команди РВ и ПВО.

Честитајући на освојеном сребрном одличју, министар Ђорђевић је изразио задовољство поводом успеха женске одбојкашке репрезентације. Он је, такође, указао на значај бављења спортом, као и на велика одрицања и труд који професионални спортисти морају да уложе на свом путу до медаља и победничких постоља. Током данашњег сусрета, министар одбране је одао признање и поносном оцу, потпуковнику Буши, због пружене подршке током деценије напорних одбојкашких тренинга и припрема, који су несумљивоМинистар Ђорђевић примио сребрну одбојкашицу Бјанку Бушу допринели успеху младе репрезентативке Бјанке.

Говорећи о утисцима са Олимпијских игара, а нарочито са полуфиналног меча када су наше одбојкашице тријумфовале, Бјанка, која игра на позицији примача сервиса, није скривала радост и задовољство због постигнутог успеха. Према њеним речима, иако је постојало мало треме док је седела на клупи за резервне играче, на позив тренера да уђе у игру трема је нестала и заменио ју је адреналин који је допринео доброј игри и успеху наших репрезентативки.

Двадесетдвогодишњу Бјанку, након заслуженог одмора, очекује нова сезона у Италији, а како каже, освојена сребрна медаља биће јој подстрек за даље успехе у каријери.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА