Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.09.2016.

Ministar Đorđević primio srebrnu odbojkašicu Bjanku Bušu



Ministar Đorđević primio srebrnu odbojkašicu Bjanku BušuMinistar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa odbojkašicom Bjankom Bušom, reprezentativkom koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama u Riju bila deo našeg nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju, i sa njenim ocem potpukovnikom Nikolom Bušom, pilotom na službi u Komandi RV i PVO.

Čestitajući na osvojenom srebrnom odličju, ministar Đorđević je izrazio zadovoljstvo povodom uspeha ženske odbojkaške reprezentacije. On je, takođe, ukazao na značaj bavljenja sportom, kao i na velika odricanja i trud koji profesionalni sportisti moraju da ulože na svom putu do medalja i pobedničkih postolja. Tokom današnjeg susreta, ministar odbrane je odao priznanje i ponosnom ocu, potpukovniku Buši, zbog pružene podrške tokom decenije napornih odbojkaških treninga i priprema, koji su nesumljivoMinistar Đorđević primio srebrnu odbojkašicu Bjanku Bušu doprineli uspehu mlade reprezentativke Bjanke.

Govoreći o utiscima sa Olimpijskih igara, a naročito sa polufinalnog meča kada su naše odbojkašice trijumfovale, Bjanka, koja igra na poziciji primača servisa, nije skrivala radost i zadovoljstvo zbog postignutog uspeha. Prema njenim rečima, iako je postojalo malo treme dok je sedela na klupi za rezervne igrače, na poziv trenera da uđe u igru trema je nestala i zamenio ju je adrenalin koji je doprineo dobroj igri i uspehu naših reprezentativki.

Dvadesetdvogodišnju Bjanku, nakon zasluženog odmora, očekuje nova sezona u Italiji, a kako kaže, osvojena srebrna medalja biće joj podstrek za dalje uspehe u karijeri.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA