Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2016.

Припадници Четврте бригаде Копнене војске на вежби у НемачкојСтотину припадника пешадијске чете Четврте бригаде копнене војске учествује на вежби ~„Combined Resolve VII~“, која се изводи од 25. августа до 17. септембра у Хоенфелсу у СР Немачкој.

Међународна вежба, коју Европска команда Оружаних снага САД организује два пута годишње, има за циљ повећање интероперабилности и међусобног разумевања припадника копнених војски у операцијама на тактичком нивоу.

Осим припадника Војске Србије, на овој вежби учествује више од 3.500 војника из 15 земаља: Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Јерменије, Мађарске, Македоније, Молдавије, Норвешке, Пољске, Румуније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Украјине, Француске и Црне Горе.

Искуства стечена током рада у међународном окружењу вишеструко су значајна за припаднике Војске Србије, посебно приликом припреме јединица за учешће у мултинационалним операцијама.

Јединице Копнене војске учествују на овој вежби од 2012. године, а Четврта бригада је већ два пута учествовала, најпре са пешадијским водом а затим и са пешадијском четом.