Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2016.

Ђорђевић са амбасадором КифомЂорђевић  са амбасадором КифомМинистар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињеног Краљевства Денис Киф оценили су на данашњем састанку да је сарадња у области одбране најбољи део укупних односа две земље.

Сарадња се тежишно одвија у областима војног образовања, медицине, изградње интегритета, као и области односа с јавношћу. Ојачава и војно-војна сарадња, нарочито копнених снага, о чему сведоче недавни сусрети команданата тог вида војске. Министар одбране је рекао да се нада да ће појачана сарадња у области војног здравства резултирати и евентуалним учешћем заједничког медицинског контигента Србије и УК у некој од мултинационалних операција.

Министар Ђорђевић нагласио је да је Србија чврсто опредељена за очување стабилности региона, али да даје значајан допринос и када је реч о глобалној безбедности имајући у виду учешће припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама.

На састанку је разговарано и о учешћу министра одбране Србије на предстојећој Конференцији о мултинационалним операцијама у Лондону. У овом тренутку, у мировним мисијама учествује 332 припадника Војске Србије, у укупно десет мултинационалних операција УН и ЕУ.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.08.2016
Састанак