Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.08.2016.

Đorđević sa ambasadorom Kifom



Đorđević  sa ambasadorom KifomMinistar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Denis Kif ocenili su na današnjem sastanku da je saradnja u oblasti odbrane najbolji deo ukupnih odnosa dve zemlje.

Saradnja se težišno odvija u oblastima vojnog obrazovanja, medicine, izgradnje integriteta, kao i oblasti odnosa s javnošću. Ojačava i vojno-vojna saradnja, naročito kopnenih snaga, o čemu svedoče nedavni susreti komandanata tog vida vojske. Ministar odbrane je rekao da se nada da će pojačana saradnja u oblasti vojnog zdravstva rezultirati i eventualnim učešćem zajedničkog medicinskog kontigenta Srbije i UK u nekoj od multinacionalnih operacija.

Ministar Đorđević naglasio je da je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje stabilnosti regiona, ali da daje značajan doprinos i kada je reč o globalnoj bezbednosti imajući u vidu učešće pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama.

Na sastanku je razgovarano i o učešću ministra odbrane Srbije na predstojećoj Konferenciji o multinacionalnim operacijama u Londonu. U ovom trenutku, u mirovnim misijama učestvuje 332 pripadnika Vojske Srbije, u ukupno deset multinacionalnih operacija UN i EU.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.08.2016
Састанак