Министарство одбране Републике Србије
 
26.08.2016.

Промоција најмлађих резервних официра



Промоција најмлађих резервних официраУ касарни „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици данас је одржана свечаност поводом завршетка школовања слушалаца Школе резервних официра класе март 2016. Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, родбина и пријатељи резервних потпоручника.

Најуспешнији међу слушаоцима у Војној академији су резервни потпоручници Дејан Мајсторовић, Миладин Колашинац и Милутин Мијуковић, а међу слушаоцима Школе резервних официра у ВМА резервни потпоручници Милан Стајић, Јасмина Перишић и Михајло Гавриловић.

Начелник Школе националне одбране Промоција најмлађих резервних официраВојне академије пуковник др Мирослав Талијан рекао је да, имајући у виду да је знање у 21. веку најбоља одбрана од свих атака на одбрамбено-безбедносни систем, производимо нову генерацију резервних официра спремних да се суоче са свим претњама миру и изазовима одбране отаџбине данас.

- Императив савременог војног и цивилног образовања и усавршавања заснива се на концепту целоживотног учења, надоградњи вештина и знања те на њиховој примени у мирнодопским и ратним условима. Оно што су нам оставили преци даје нам обавезу да стално преиспитујемо, вреднујемо и чувамо стечено. Снага, чврстина и самоувереност које видим красе овај строј. Наоружани знањем и поносном традицијом стално имајте на уму шта Србија и њени грађани од вас траже и очекују. На вас рачунамо, у вас верујемо, ви сте наша снага и потпора и нераскидива спона са цивилним друштвом, нагласио је пуковник Талијан.

Први у рангу Школе резервних официра резервни потпоручник Мајсторовић истакао је да је тешко представљати „овакве људе“.

Промоција најмлађих резервних официра- Ретко где у овој земљи на једном месту можете наћи толико различитости, знања, интелигенције и талената. Кажем, толико различитости, али имамо нешто што нас спаја – љубав према земљи у којој смо рођени. Драго ми је што сам провео шест месеци са људима који се можда не уклапају у уврежену слику о младима данас. Ми не кукамо, не тражимо кривце и не кривимо државу. Ови млади и образовани људи су се заклели на верност отаџбини и свесно смо потписали да ћемо бити ту када буде најтеже. Добровољно смо се јавили да ако треба дамо живот за своју земљу. Изабрали смо да будемо официри за рат, поручио је Мајсторовић.

Школовање за резерве официре – класа март 2016, завршио је 41 слушалац - 29 за родове Војске и 12 за службе Војске Србије.

photoФОТОГАЛЕРИЈА