Министарство одбране Републике Србије
 
14.08.2016.

Саопштење



У више акција Заједничких снага војске и полиције у последња два дана откривено је и приведено правди пет лица која се терете за кријумчарење људима.

У ширем рејону Зајечара откривена су три лица осумњичена за организацију и планирање кријумчарења људи: Д.Н. из Београда и М.С. из Авганистана, којима је одређен притвор до 30 дана, док је П.Р. из Београда одређено задржавање до 48 сати.

У Прешеву су приведена два лица А.К. и А.К. из Пакистана који су затечени у покушају кријумчарења 26 илегалних миграната у мини-ван комбију, а у ширем рејону Бујановца приведен је Б.С. из Прешева, затечен у покушају кријумчарења седам илегалних миграната у путничком возилу. Наведеним лицима је одређено задржавање до 48 сати и у процесу су утврђивања степена кривичне одговорности пред надлежним тужиоцем и судијом.

Мешовита патрола је код Прешева открила три напуштена возила са 26 илегалних миграната, док је на контролном пункту у близини Ниша пресретнуто путничко возило са 15 миграната, а два НН лица су побегла и тренутно се ради на утврђивању њиховог идентитета.

Тежиште у раду Заједничких снага ангажованих на обезбеђењу државне границе према Бугарској и Македонији у наредном периоду биће спречавање кријумчарења илегалних миграната.