Министарство одбране Републике Србије
 
08.08.2016.

Успешно ангажовање војске и полиције на граници



Успешно ангажовање војске и полиције на границиУ последњих 15 дана више од 1500 миграната одустало је од илегалног преласка државне границе, што довољно говори о успешности заједничког ангажовања војске и полиције на обезбеђењу државне границе ка Бугарској и Македонији.

Командант заједничких снага, генерал-мајор Желимир Глишовић, каже да је обезбеђење државне границе динамичан посао који мора бити добро испланиран, организован и ослобођен свих шаблона.

- Пратимо развој ситуације на терену, укрштамо информације са свим надлежним безбедносним структурама и у складу с тим ангажујемо наше снаге, додао је генерал Глишовић.

Борба против кријумчара људима, према његовим речима, биће приоритет у раду заједничких снага у наредном периоду и у тој борби неопходна је сарадња свих државних структура.

- Само у току протеклог викенда смо у сарадњи са Пројектном групом за спречавање ирегуларних миграционих токова МУП открили Успешно ангажовање војске и полиције на границишест особа, бугарске националности, које су покушале да прокријумчаре на десетине миграната, рекао је генерал Глишовић.
Генерал Глишовић је додао да се не може предвидети време и место где ће и када мигранти покушати илегално да пређу државну границу.

- До сада је покушаја илегалних прелазака било и дању и ноћу, појединачних и у групама. Када нас уоче на путним комуникацијама, покушавају да уђу преко планинских превоја, пробијајући се кроз шуме, непроходне пределе на истоку Србије, наглашава генерал Глишовић.

Највећи број покушаја за илегални прелазак државне границе је и даље из правца Македоније, у ширем рејону Миратовачког поља, где је регистровано више од 900 особа које су због присуства војске и полиције одустале од илегалног упада на територију Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА