Министарство одбране Републике Србије
 
21.07.2016.

Припадници Војске Србије стигли из Централноафричке Републике



Припадници контингента Војске Србије који су претходних шест месеци били ангажовани на медицинском збрињавању особља у мисији УН у Централноафричкој Републици~ (MINUSCA)~ стигли су вечерас на београдски аеродром „Никола Тесла“.

Српске мировњаке дочекали су државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, којима је командант српског контингента пуковник Никола Дејановић реферисао да су припадници треће ротације у мисији ~MINUSCA~ успешно извршили све постављене задатке.

Пожелевши пристиглим мировњацима добродошлицу, генерал Драганић је истакао да су током ангажовања у оквиру снага УН показали висок степен обучености и професионалности, представљајући Републику Србију и Војску Србије на најбољи начин у мултинационалном окружењу. Он је, такође, изразио наду да ће знања и искуства која су стекли у мисији успешно применити у свом будућем раду.

Пут Бангија, престонице Централноафричке Републике рано јутрос отпутовали су припадници четврте ротације Војске Србије који ће наредних шест месеци бити ангажовани у мисији УН у тој афричкој земљи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА