Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.07.2016.

Pripadnici Vojske Srbije stigli iz Centralnoafričke Republike



Pripadnici kontingenta Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci bili angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici~ (MINUSCA)~ stigli su večeras na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

Srpske mirovnjake dočekali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, kojima je komandant srpskog kontingenta pukovnik Nikola Dejanović referisao da su pripadnici treće rotacije u misiji ~MINUSCA~ uspešno izvršili sve postavljene zadatke.

Poželevši pristiglim mirovnjacima dobrodošlicu, general Draganić je istakao da su tokom angažovanja u okviru snaga UN pokazali visok stepen obučenosti i profesionalnosti, predstavljajući Republiku Srbiju i Vojsku Srbije na najbolji način u multinacionalnom okruženju. On je, takođe, izrazio nadu da će znanja i iskustva koja su stekli u misiji uspešno primeniti u svom budućem radu.

Put Bangija, prestonice Centralnoafričke Republike rano jutros otputovali su pripadnici četvrte rotacije Vojske Srbije koji će narednih šest meseci biti angažovani u misiji UN u toj afričkoj zemlji.
photoFOTOGALERIJA