Министарство одбране Републике Србије
 
15.07.2016.

Потписивање Протокола о донацији за Програм ПЕЛТ



Начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе, бригадни генерал Драгосав Лацковић и директорка за Западни Балкан Британског Савета у Београду, Клер Сирс потписали су Протокол о донацији Програму оспособљавања и тестирања кадра Министарства одбране и Војске Србије у области енглеског језика - ПЕЛТ.

Предмет донације је информатичка опрема, односно, интерактивне „паметне“ табле са аудио системима, лаптопови, мулти функционални штампачи, диктафони и аудио уређаји. Опрема ће се користити за STANAG Тест тим Дирекције ПЕЛТ, Групу за енглески језик Управе за и обуку и доктрину ГШ ВС и све Центре за самостално учење енглеског језика у Војсци Србије.

Програм ПЕЛТ реализује се у сарадњи са уз подршку Краљевине Норвешке, Велике Британије, Данске, Холандије, Шведске и САД, уз експертску и логистичку помоћ Британског Савета у Београду. Донација је наставак активности које се рализују кроз партнерску сарадњу са земљама донаторима ПЕЛТ, ради развијања ефикасаног, дугорочног и стабиланог система курсева, тестирања и вредновања енглеског језика за припаднике МО и ВС по стандарду STANAG 6001.