Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.07.2016.

Potpisivanje Protokola o donaciji za Program PELT



Načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, brigadni general Dragosav Lacković i direktorka za Zapadni Balkan Britanskog Saveta u Beogradu, Kler Sirs potpisali su Protokol o donaciji Programu osposobljavanja i testiranja kadra Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u oblasti engleskog jezika - PELT.

Predmet donacije je informatička oprema, odnosno, interaktivne „pametne“ table sa audio sistemima, laptopovi, multi funkcionalni štampači, diktafoni i audio uređaji. Oprema će se koristiti za STANAG Test tim Direkcije PELT, Grupu za engleski jezik Uprave za i obuku i doktrinu GŠ VS i sve Centre za samostalno učenje engleskog jezika u Vojsci Srbije.

Program PELT realizuje se u saradnji sa uz podršku Kraljevine Norveške, Velike Britanije, Danske, Holandije, Švedske i SAD, uz ekspertsku i logističku pomoć Britanskog Saveta u Beogradu. Donacija je nastavak aktivnosti koje se ralizuju kroz partnersku saradnju sa zemljama donatorima PELT, radi razvijanja efikasanog, dugoročnog i stabilanog sistema kurseva, testiranja i vrednovanja engleskog jezika za pripadnike MO i VS po standardu STANAG 6001.