Министарство одбране Републике Србије
 
11.06.2016.

Завршетак школовања 40. класе Војне гимназије



Данас је у свечаној сали Војне академије одржана свечаност поводом завршетка школовања 40. класе Војне гимназије. Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране, Војне академије, родитељи, запослени у Војној гимназији и ученици а свечаност је отворио начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић.

Најбоље рангирани ученик Петар Илић, који ће своје школовање наставити на студијском програму Војне академије «Војно ваздухопловство», обратио се скупу у име ученика речима да је срећан што је припадао 40. класи, која је остварила просечан успех 4,01, чему су велики допринос дали сви наставници, старешине и руководство Војне гимназије. Други и трећи у рангу су ученици Огњен Златић и Александар Пејчић.

Скупу су се обратили и начелник класе, разредни старешина, мајка Борка Никитовића – Зора Никитовић и на крају начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић.

Најбољим ученицима додељене су пригодне награде, а првом у рангу  Зора Никитовић је доделила новчану награду Фонда "Потпоручник Борко Никитовић".



 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.06.2016
Свечаност
11.06.2016
Обраћање генерала Зековића