Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.06.2016.

Završetak školovanja 40. klase Vojne gimnazije



Danas je u svečanoj sali Vojne akademije održana svečanost povodom završetka školovanja 40. klase Vojne gimnazije. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane, Vojne akademije, roditelji, zaposleni u Vojnoj gimnaziji i učenici a svečanost je otvorio načelnik Vojne gimnazije pukovnik Miroslav Gvozdenović.

Najbolje rangirani učenik Petar Ilić, koji će svoje školovanje nastaviti na studijskom programu Vojne akademije «Vojno vazduhoplovstvo», obratio se skupu u ime učenika rečima da je srećan što je pripadao 40. klasi, koja je ostvarila prosečan uspeh 4,01, čemu su veliki doprinos dali svi nastavnici, starešine i rukovodstvo Vojne gimnazije. Drugi i treći u rangu su učenici Ognjen Zlatić i Aleksandar Pejčić.

Skupu su se obratili i načelnik klase, razredni starešina, majka Borka Nikitovića – Zora Nikitović i na kraju načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković.

Najboljim učenicima dodeljene su prigodne nagrade, a prvom u rangu  Zora Nikitović je dodelila novčanu nagradu Fonda "Potporučnik Borko Nikitović".




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.06.2016
Свечаност
11.06.2016
Обраћање генерала Зековића