Министарство одбране Републике Србије
 
10.06.2016.

Састанак министра одбране са амбасадором Кине



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине у Београду Лијем Манчангом o модалитетима унапређења сарадње у области одбране.

Током разговора наглашено је да је Кина један од најважнијих стратешких партнера и пријатеља Србије. Посебно је истакнуто да ће предстојећа посета председника Кине Сија Ђинпинга још више допринети унапређењу билатералне сарадње две пријатељске земље, укључујући ту и сарадњу у области одбране. Тим поводом, на састанку су размотрени сви аспекти подршке и учешћа Министарства одбране и Војске Србије у организацији и реализацији те посете.

Саговорници су се сагласили да се билатерална војна сарадња интензивира на задовољство обе стране, као и да су иницирани различити будући пројекти у областима од заједничког интереса, што се посебно односи на сарадњу одбрамбених индустрија Србије и Кине.

Констатовано је да посете на високом и највишем нивоу позитивно утичу на стварање одличног амбијента за даљи динамичан раст општих и политичких билатералних односа, као и сарадње у области одбране, са тежиштем на развоју војноекономске и војнотехничке сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА