Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.06.2016.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Kine



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu Lijem Mančangom o modalitetima unapređenja saradnje u oblasti odbrane.

Tokom razgovora naglašeno je da je Kina jedan od najvažnijih strateških partnera i prijatelja Srbije. Posebno je istaknuto da će predstojeća poseta predsednika Kine Sija Đinpinga još više doprineti unapređenju bilateralne saradnje dve prijateljske zemlje, uključujući tu i saradnju u oblasti odbrane. Tim povodom, na sastanku su razmotreni svi aspekti podrške i učešća Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji i realizaciji te posete.

Sagovornici su se saglasili da se bilateralna vojna saradnja intenzivira na zadovoljstvo obe strane, kao i da su inicirani različiti budući projekti u oblastima od zajedničkog interesa, što se posebno odnosi na saradnju odbrambenih industrija Srbije i Kine.

Konstatovano je da posete na visokom i najvišem nivou pozitivno utiču na stvaranje odličnog ambijenta za dalji dinamičan rast opštih i političkih bilateralnih odnosa, kao i saradnje u oblasti odbrane, sa težištem na razvoju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA