Министарство одбране Републике Србије
 
26.05.2016.

Испраћај припадника Војске Србије у мултинационалну операцију у Либану



Испраћај припадника Војске Србије у мултинационалну операцију у ЛибануДанас је у касарни „Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог“ у Врању организован свечани испраћај припадника пешадијске чете и вода за заштиту снага из Четврте бригаде Копнене војске који одлазе у мисију Уједињених нација UNIFIL у Либану.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Четврте бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура, начелник Центра за мултинационалне операције пуковник Миливоје Пајовић, начелник Пчињског управног округа Славиша Булатовић, градоначелник Врања Зоран Антић, председник општине Трговиште Ненад Крстић, представници општине Сурдулица, полицијских управа Врања и Гњилана, БИА-е, родбина и пријатељи старешина и војника који одлазе у мировну мисију и други гости.

Генерал Симовић обраћајући се присутнима пожелео је мировњацима срећан пут у Либан, добро здравље и успешно извршавање задатака у мултинационалој операцији у Либану.

— Будите поносни и достојанствени војници Српске војске. Припремљени сте за овај значајан задатак за нашу државу и нашу војску. Срећан сам да ћете се вратити искуснији, зрелији и стручнији за реализацију наше прве и најбитније мисије, а то је одбрана отаџбине Србије — рекао је генерал Симовић.

Командиру пешадијске чете Миодрагу Младеновићу и командиру вода за заштиту снага капетану Ивици Бараћу, генерал Симовић је уручио заставе Републике Србије, а они су том приликом нагласили да ће одговорно, професионално и часно извршити све постављене задатке и достојно представљати Војску Србије и Републику Србију.

Контигент Војске Србије, у коме се налази 169 лица, извршаваће задатке у Либану наредних шест месеци. За неколико дана из мисије ће се вратити припадници Треће бригаде, који су у Либану од новембра 2015. године.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА