Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2016.

Реквијем за Маџгаља у Дому Војске



Хуманитарни концерт “Реквијем за Маџгаља”, у част недавно преминулог српског глумца, одржан је у београдском Дому Војске.

Организатори догађаја, Управа за односе с јавношћу Министарства одбране и Маринкова дугогодишња пријатељица Тамара Никезић, солисткиња Београдске опере, новац прикупљен од продатих карата уручиће глумчевој породици за подизање споменика.

На веома посећеном концерту, оперским аријама и популарним композицијама, у пратњи ансамбла "Бинички", публици су се, осим Тамаре Никезић, представили реномирани извођачи Бети Ђорђевић, Наташа Тасић, Ана Петровић, Вишња Радослав, Невена Павловић, Љубодраг Беговић, Драгољуб Бајић, Ранко Јовић и други.

У публици су, уз чланове најуже глумчеве породице, представнике Министарства одбране и Војске Србије, као и госте из културног и јавног живота, биле и Маринкове колеге глумци, међу којима су Огњен Амиџић, Нада Мацанковић, Ива Штрљић, Марко Кон, Саша Јоксимовић и остали, који су уз Тамбурашки оркестар „Сан“, за крај, отпевали Маџгаљеву омиљену песму “Свадбарским сокаком”.

Популарни глумац Маринко Маџгаљ преминуо је 26. марта после дуге и тешке болести.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА