Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.05.2016.

Rekvijem za Madžgalja u Domu Vojske



Humanitarni koncert “Rekvijem za Madžgalja”, u čast nedavno preminulog srpskog glumca, održan je u beogradskom Domu Vojske.

Organizatori događaja, Uprava za odnose s javnošću Ministarstva odbrane i Marinkova dugogodišnja prijateljica Tamara Nikezić, solistkinja Beogradske opere, novac prikupljen od prodatih karata uručiće glumčevoj porodici za podizanje spomenika.

Na veoma posećenom koncertu, operskim arijama i popularnim kompozicijama, u pratnji ansambla "Binički", publici su se, osim Tamare Nikezić, predstavili renomirani izvođači Beti Đorđević, Nataša Tasić, Ana Petrović, Višnja Radoslav, Nevena Pavlović, Ljubodrag Begović, Dragoljub Bajić, Ranko Jović i drugi.

U publici su, uz članove najuže glumčeve porodice, predstavnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i goste iz kulturnog i javnog života, bile i Marinkove kolege glumci, među kojima su Ognjen Amidžić, Nada Macanković, Iva Štrljić, Marko Kon, Saša Joksimović i ostali, koji su uz Tamburaški orkestar „San“, za kraj, otpevali Madžgaljevu omiljenu pesmu “Svadbarskim sokakom”.

Popularni glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta posle duge i teške bolesti.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA