Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2016.

„Отворени дан“ у Пожаревцу



„Отворени дан“ у ПожаревцуАкција Војске Србије „Отворени дан“ одржана је данас у Центру за обуку Копнене Војске у пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“. Посетиоци, међу којима су најбројнија била деца, могли су да виде где војници живе, како се обучавају, а приказан је и део наоружања и опреме коју војска користи.

Командант Центра за обуку пуковник Драган Месаровић истакао је да је Центар поносни домаћин грађанима Пожаревца, пре свега деци из основних школа и предшколских установа.

- Акција „Отворени дан“ има више циљева и подразумева низ ефеката које желимо да постигнемо. Пре свега желимо да представимо грађанству чиме располажемо, како живимо и шта радимо, а потом да млађу популацију, која се још није определила за професију којом ће се бавити, анимирамо и прикажемо им атрактивност војничког позива, како професионалног војника тако и подофицира, рекао је пуковник Месаровић.

Касарну „Генерал Павле Јуришић Штурм“ посетило је неколико стотина грађана који су се дружили са припадницима Центра за обуку.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА