Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2016.

„Otvoreni dan“ u Požarevcu



„Otvoreni dan“ u PožarevcuAkcija Vojske Srbije „Otvoreni dan“ održana je danas u Centru za obuku Kopnene Vojske u požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“. Posetioci, među kojima su najbrojnija bila deca, mogli su da vide gde vojnici žive, kako se obučavaju, a prikazan je i deo naoružanja i opreme koju vojska koristi.

Komandant Centra za obuku pukovnik Dragan Mesarović istakao je da je Centar ponosni domaćin građanima Požarevca, pre svega deci iz osnovnih škola i predškolskih ustanova.

- Akcija „Otvoreni dan“ ima više ciljeva i podrazumeva niz efekata koje želimo da postignemo. Pre svega želimo da predstavimo građanstvu čime raspolažemo, kako živimo i šta radimo, a potom da mlađu populaciju, koja se još nije opredelila za profesiju kojom će se baviti, animiramo i prikažemo im atraktivnost vojničkog poziva, kako profesionalnog vojnika tako i podoficira, rekao je pukovnik Mesarović.

Kasarnu „General Pavle Jurišić Šturm“ posetilo je nekoliko stotina građana koji su se družili sa pripadnicima Centra za obuku.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA