Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2016.

Министар одбране примио шефа НАТО Војне канцеларије за везу



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је шефа НАТО Војне канцеларије за везу у Београду бригадног генерала Ћезареа Маринелија. Током састанка разговарано је о унапређењу сарадње између Републике Србије и НАТО кроз Програм Партнерство за мир и о сарадњи Војске Србије са КФОР-ом.

Министар Ђорђевић је истакао да НАТО Војна канцеларија за везу у Београду представља важан канал комуникације између Републике Србије и Команде Здружених снага у Напуљу по питањима војне сарадње са Алијансом. Он је нагласио значај НАТО Војне канцеларије за везу у Београду у процесу усаглашавања, припреме и реализације активности међународне војне сарадње између Србије и НАТО.

- Посебно ценимо проактиван приступ и иницијативу Kанцеларије у продубљивању сарадње у областима у којима је она већ успостављена, рекао је министар Ђорђевић и подсетио да је у складу са Презентационим документом за приступање Програму ПзМ, Република Србија промовисала Центар АБХО у Крушевцу као национални капацитет који се може ставити на располагање за регионалне и шире међународне потребе.

Бригадни генерал Маринели је изнео позитивне утиске након посете Центру АБХО у Крушевцу и истакао да ће његова Канцеларија дати пуну подршку развоју Центра под окриљем заједнице Партнерских центара за обуку и образовање. Такође, истакао је подршку коју НАТО пружа развоју капацитета ТРЗ Крагујевац кроз НАТО/ПзМ Поверенички фонд за делаборацију вишка убојних средстава.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА