Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2016.

Ministar odbrane primio šefa NATO Vojne kancelarije za vezu



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je šefa NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadnog generala Ćezarea Marinelija. Tokom sastanka razgovarano je o unapređenju saradnje između Republike Srbije i NATO kroz Program Partnerstvo za mir i o saradnji Vojske Srbije sa KFOR-om.

Ministar Đorđević je istakao da NATO Vojna kancelarija za vezu u Beogradu predstavlja važan kanal komunikacije između Republike Srbije i Komande Združenih snaga u Napulju po pitanjima vojne saradnje sa Alijansom. On je naglasio značaj NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu u procesu usaglašavanja, pripreme i realizacije aktivnosti međunarodne vojne saradnje između Srbije i NATO.

- Posebno cenimo proaktivan pristup i inicijativu Kancelarije u produbljivanju saradnje u oblastima u kojima je ona već uspostavljena, rekao je ministar Đorđević i podsetio da je u skladu sa Prezentacionim dokumentom za pristupanje Programu PzM, Republika Srbija promovisala Centar ABHO u Kruševcu kao nacionalni kapacitet koji se može staviti na raspolaganje za regionalne i šire međunarodne potrebe.

Brigadni general Marineli je izneo pozitivne utiske nakon posete Centru ABHO u Kruševcu i istakao da će njegova Kancelarija dati punu podršku razvoju Centra pod okriljem zajednice Partnerskih centara za obuku i obrazovanje. Takođe, istakao je podršku koju NATO pruža razvoju kapaciteta TRZ Kragujevac kroz NATO/PzM Poverenički fond za delaboraciju viška ubojnih sredstava.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA