Министарство одбране Републике Србије
 
16.05.2016.

Припадници Војске Србије најбољи на такмичењу у Великој Британији



Припадници Војске Србије најбољи на такмичењу у Великој БританијиЕкипа Војске Србије освојила је прво место у појединачном и екипном пласману у дисциплини пиштољ на такмичењу које је одржано у Великој Британији, а које је организовала Прва дивизија Копнене војске Велике Британије.

Такмичење је организовано у дисциплинама пиштољ Глок 17 и пушка СА 80. Припадници Специјалне бригаде су извршили десет веома захтевних бојевих гађања из обе врсте наоружања и, у конкуренцији 23 тима, у дисциплини пиштољ освојили прво место у екипном пласману, а заставник прве класе Јовица Бубало заузео је прво место у појединачном пласману. У дисциплини пушка, екипа Војске Србије заузела је седмо Припадници Војске Србије најбољи на такмичењу у Великој Британијиместо.

На затварању такмичења, признања најуспешнијима уручио је командант Прве дивизије генерал-мајор Џајлс Хил, који је истакао значај ватрене обуке за сваку војску и похвалио припаднике Војске Србије за остварене резултате.

Нашим војницима домаћини су били припадници Првог краљевског ирског пука („~1 IRISH~“), који настављају традиције 10, 16. и 36. дивизије, јединица које су се заједно са српском војском бориле током пробијања Солунског фронта.