Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.05.2016.

Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britaniji



Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj BritanijiEkipa Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu u disciplini pištolj na takmičenju koje je održano u Velikoj Britaniji, a koje je organizovala Prva divizija Kopnene vojske Velike Britanije.

Takmičenje je organizovano u disciplinama pištolj Glok 17 i puška SA 80. Pripadnici Specijalne brigade su izvršili deset veoma zahtevnih bojevih gađanja iz obe vrste naoružanja i, u konkurenciji 23 tima, u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu. U disciplini puška, ekipa Vojske Srbije zauzela je sedmo Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britanijimesto.

Na zatvaranju takmičenja, priznanja najuspešnijima uručio je komandant Prve divizije general-major Džajls Hil, koji je istakao značaj vatrene obuke za svaku vojsku i pohvalio pripadnike Vojske Srbije za ostvarene rezultate.

Našim vojnicima domaćini su bili pripadnici Prvog kraljevskog irskog puka („~1 IRISH~“), koji nastavljaju tradicije 10, 16. i 36. divizije, jedinica koje su se zajedno sa srpskom vojskom borile tokom probijanja Solunskog fronta.