Министарство одбране Републике Србије
 
20.04.2016.

Министар Ђорђевић и генерал Диковић на састанку са градоначелником Новог Сада



Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, састали су се данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем у новосадској Градској кући. Том приликом било је речи о реализацији Mастер плана, као и о измештању објеката Војске Србије изван градског језгра на локацију Мајурска ада.

Говорећи о значају данашњег сусрета, министар Ђорђевић је истакао да је реч о заједничкој иницијативи, као и да је врло брзо постигнут договор око најважнијих питања.  

- Обавио сам разговоре у Министарству одбране и са начелником Генералштаба и Војска Србије је заинтересована за решавање поменутих питања. Ово је наставак онога што ради Влада Србије, а то је да упослимо све што можемо у сврху развоја и државе и локалне самоуправе - нагласио је министар одбране.

Како је истакао, реч је о великом пројекту, који се може поредити са неким од највећих пројеката који су тренутно покренути у нашој земљи, изражавајући истовремено и уверење да ће се веома брзо кренути и у саму реализацију.
 
Градоначелник Милош Вучевић истакао је да је реч о прилично захтевном и изазовном пројекту.

- Спремни смо да уђемо у коштац са тим послом и захвалан сам министру Ђорђевићу и Министарству одбране и Војсци Србије на подршци и спремности да радимо, конкретно, на реализацији онога што је у интересу и Републике Србије, Војске и Новог Сада - рекао је градоначелник Вучевић.

Он је, такође, истакао посебно задовољство досадашњом сарадњом са Војском Србије, нарочито указујући на значај Војне болнице за све грађане Новог Сада.
 
Одговарајући на питање новинара о проблему лица која станују у војним објектима намењеним за продају, министар Ђорђевић је истакао да пројекат о коме се данас разговарало треба да допринесе решавању и тог питања, као и да у осталим градовима широм земље постоје припадници система одбране са нерешеним стамбеним питањима. Министарство одбране и Војска Србије, како је истакао, покушавају на све начине и у складу са својим могућностима да то питање реше, а један од начина су и пројекти у сарадњи са локалном самоуправом.
 
Када је реч о реализацији Mастер плана у Новом Саду, у току је процес отуђења за земљиште на локацији Индустријска 138 и за део касарне "Народни херој Јанко Чмелик".
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА