Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.04.2016.

Ministar Đorđević i general Diković na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada



Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, sastali su se danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem u novosadskoj Gradskoj kući. Tom prilikom bilo je reči o realizaciji Master plana, kao i o izmeštanju objekata Vojske Srbije izvan gradskog jezgra na lokaciju Majurska ada.

Govoreći o značaju današnjeg susreta, ministar Đorđević je istakao da je reč o zajedničkoj inicijativi, kao i da je vrlo brzo postignut dogovor oko najvažnijih pitanja.  

- Obavio sam razgovore u Ministarstvu odbrane i sa načelnikom Generalštaba i Vojska Srbije je zainteresovana za rešavanje pomenutih pitanja. Ovo je nastavak onoga što radi Vlada Srbije, a to je da uposlimo sve što možemo u svrhu razvoja i države i lokalne samouprave - naglasio je ministar odbrane.

Kako je istakao, reč je o velikom projektu, koji se može porediti sa nekim od najvećih projekata koji su trenutno pokrenuti u našoj zemlji, izražavajući istovremeno i uverenje da će se veoma brzo krenuti i u samu realizaciju.
 
Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da je reč o prilično zahtevnom i izazovnom projektu.

- Spremni smo da uđemo u koštac sa tim poslom i zahvalan sam ministru Đorđeviću i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na podršci i spremnosti da radimo, konkretno, na realizaciji onoga što je u interesu i Republike Srbije, Vojske i Novog Sada - rekao je gradonačelnik Vučević.

On je, takođe, istakao posebno zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vojskom Srbije, naročito ukazujući na značaj Vojne bolnice za sve građane Novog Sada.
 
Odgovarajući na pitanje novinara o problemu lica koja stanuju u vojnim objektima namenjenim za prodaju, ministar Đorđević je istakao da projekat o kome se danas razgovaralo treba da doprinese rešavanju i tog pitanja, kao i da u ostalim gradovima širom zemlje postoje pripadnici sistema odbrane sa nerešenim stambenim pitanjima. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, kako je istakao, pokušavaju na sve načine i u skladu sa svojim mogućnostima da to pitanje reše, a jedan od načina su i projekti u saradnji sa lokalnom samoupravom.
 
Kada je reč o realizaciji Master plana u Novom Sadu, u toku je proces otuđenja za zemljište na lokaciji Industrijska 138 i za deo kasarne "Narodni heroj Janko Čmelik".
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA