Министарство одбране Републике Србије
 
13.04.2016.

Спортски сусрет српске и мађарске војске



Спортски сусрет српске и мађарске војскеУ сусрет Дану Војске Србије, данас је одиграна пријатељска утакмица у малом фудбалу између официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске. Меч у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови организовале су Управа за оперативне послове и Управа за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

Спортско надметање две екипе, завршено у корист екипе Војске Србије резултатом 4:3, посматрали су и представници Фудбалског клуба Црвена Звезда – Владица Поповић, Јован Куле Аћимовић и Владимир Петровић Пижон.

Спортски сусрет српске и мађарске војскеСелектор екипе Војске Србије, начелник Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, после одиграног меча, уручио је коине Војске Србије тројици судија и припаднику екипе мађарске војске који је постигао први погодак. Такође, генерал Јондић је уручио и захвалницу директору Спортског центра Фудбалског савеза Србије Саши Марковићу.

Пехаре капитенима обе екипе предао је Владимир Петровић који је потом уручио и пехар најбољем играчу утакмице потпуковнику Габору Ханђи из екипе ОС Мађарске.

Екипа Војске Србије учествовала је у децембру 2015. године на фудбалском турниру у престоници Мађарске те је данашњи сусрет представљао реванш утакмицу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА