Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.04.2016.

Sportski susret srpske i mađarske vojske



Sportski susret srpske i mađarske vojskeU susret Danu Vojske Srbije, danas je odigrana prijateljska utakmica u malom fudbalu između oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske. Meč u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi organizovale su Uprava za operativne poslove i Uprava za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije.

Sportsko nadmetanje dve ekipe, završeno u korist ekipe Vojske Srbije rezultatom 4:3, posmatrali su i predstavnici Fudbalskog kluba Crvena Zvezda – Vladica Popović, Jovan Kule Aćimović i Vladimir Petrović Pižon.

Sportski susret srpske i mađarske vojskeSelektor ekipe Vojske Srbije, načelnik Uprave za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić, posle odigranog meča, uručio je koine Vojske Srbije trojici sudija i pripadniku ekipe mađarske vojske koji je postigao prvi pogodak. Takođe, general Jondić je uručio i zahvalnicu direktoru Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije Saši Markoviću.

Pehare kapitenima obe ekipe predao je Vladimir Petrović koji je potom uručio i pehar najboljem igraču utakmice potpukovniku Gaboru Hanđi iz ekipe OS Mađarske.

Ekipa Vojske Srbije učestvovala je u decembru 2015. godine na fudbalskom turniru u prestonici Mađarske te je današnji susret predstavljao revanš utakmicu.

photoFOTOGALERIJA