Министарство одбране Републике Србије
 
04.04.2016.

Донација за Програм ПЕЛТ



Протокол о донацији Програму оспособљавања и тестирања кадра Министарства одбране и Војске Србије у области енглеског језика - ПЕЛТ потписан је у Британском Савету у Београду. Протокол су потписали бригадни генерал Драгосав Лацковић, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране и Клер Сирс, директоркa за Западни Балкан Британског Савета у Београду.

Предмет донације је информатичка опрема, односно шест интерактивних „паметних“ табли за Центре за самостално учење енглеског језика у Војсци Србије, а ради реализовања Програма ПЕЛТ уз сарадњу и подршку краљевина Норвешке, Велике Британије, Данске, Холандије и Шведске и САД и уз експертску и логистичку помоћ Британског Савета у Београду.

Програм ПЕЛТ Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране je део организованих напора који се плански спроводе ради достизања захтева за језичком интероперабилношћу кадра Министарства одбране и Војске Србије, као једног од услова за његово ангажовање у мултинационалном окружењу и који се реализује у оквиру механизама Партнерства за мир, односно у достизању партнерског циља G–0355 - Захтеви за познавање језика.

Донација представља наставак планираних активности које се рeализују кроз партнерску сарадњу са земљама донаторима ПЕЛТ, ради развијања ефикасаног, дугорочног и стабилног система курсева, тестирања и вредновања енглеског језика за запослене у Министарству одбране и припаднике Војске Србије по стандарду STANAG 6001.