Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.04.2016.

Donacija za Program PELT



Protokol o donaciji Programu osposobljavanja i testiranja kadra Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u oblasti engleskog jezika - PELT potpisan je u Britanskom Savetu u Beogradu. Protokol su potpisali brigadni general Dragosav Lacković, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane i Kler Sirs, direktorka za Zapadni Balkan Britanskog Saveta u Beogradu.

Predmet donacije je informatička oprema, odnosno šest interaktivnih „pametnih“ tabli za Centre za samostalno učenje engleskog jezika u Vojsci Srbije, a radi realizovanja Programa PELT uz saradnju i podršku kraljevina Norveške, Velike Britanije, Danske, Holandije i Švedske i SAD i uz ekspertsku i logističku pomoć Britanskog Saveta u Beogradu.

Program PELT Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane je deo organizovanih napora koji se planski sprovode radi dostizanja zahteva za jezičkom interoperabilnošću kadra Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao jednog od uslova za njegovo angažovanje u multinacionalnom okruženju i koji se realizuje u okviru mehanizama Partnerstva za mir, odnosno u dostizanju partnerskog cilja G–0355 - Zahtevi za poznavanje jezika.

Donacija predstavlja nastavak planiranih aktivnosti koje se realizuju kroz partnersku saradnju sa zemljama donatorima PELT, radi razvijanja efikasanog, dugoročnog i stabilnog sistema kurseva, testiranja i vrednovanja engleskog jezika za zaposlene u Ministarstvu odbrane i pripadnike Vojske Srbije po standardu STANAG 6001.