Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2016.

Потписан уговор са ~Societe Generale~ банком



Потписан  уговор са Societe General банкомМинистар одбране Зоран Ђорђевић и председник Управног одбора ~Societe Generalе Bank Srbija a.d. Beograd~ Горан Питић потписали су данас Уговор за реализацију Програма дугорочног стамбеног кредитирања професионалних војних лица за 2016. годину.

~Societe Generalе Bank Srbija a.d Beograd~ је прва банка која је потписала уговор за реализацију Програма у 2016. години. Тиме је ова банка наставила традицију једине банке која је у реализацији Програма учествовала сваке године од његовог увођења 2008. године.

Заинтересованост припадника Војске за ове кредите расло је из године у годину и до сада је на тај начин своје стамбено питање решило 2265 официра и подофицира у Министарству одбране и Војсци Србије.

Потписан  уговор са Societe General банкомУ Буџетском фонду за финансирање стамбених потреба, Министарство одбране је ове године обезбедило 462 милиона динара. Из тог фонда обезбеђују се средства за део кредита у висини од 14 до 25 одсто његове вредности, које професионално војно лице враћа након отплате банци, последњих пет година са каматном стопом од 0,1 одсто на годишњем нивоу.

Субвенционисани стамбени кредити путем Програма дугорочног стамбеног кредитирања нуде низ предности у односу на комерцијалне кредите код пословних банака међу којима су одобравање кредита без учешћа, нижа камантна стопа, непокретност не мора бити новоизграђена, не постоји старосна граница за подношење захтева за кредит и слично.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА