Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2016.

Potpisan ugovor sa ~Societe Generale~ bankom



Potpisan  ugovor sa Societe General bankomMinistar odbrane Zoran Đorđević i predsednik Upravnog odbora ~Societe Generale Bank Srbija a.d. Beograd~ Goran Pitić potpisali su danas Ugovor za realizaciju Programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2016. godinu.

~Societe Generale Bank Srbija a.d Beograd~ je prva banka koja je potpisala ugovor za realizaciju Programa u 2016. godini. Time je ova banka nastavila tradiciju jedine banke koja je u realizaciji Programa učestvovala svake godine od njegovog uvođenja 2008. godine.

Zainteresovanost pripadnika Vojske za ove kredite raslo je iz godine u godinu i do sada je na taj način svoje stambeno pitanje rešilo 2265 oficira i podoficira u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Potpisan  ugovor sa Societe General bankomU Budžetskom fondu za finansiranje stambenih potreba, Ministarstvo odbrane je ove godine obezbedilo 462 miliona dinara. Iz tog fonda obezbeđuju se sredstva za deo kredita u visini od 14 do 25 odsto njegove vrednosti, koje profesionalno vojno lice vraća nakon otplate banci, poslednjih pet godina sa kamatnom stopom od 0,1 odsto na godišnjem nivou.

Subvencionisani stambeni krediti putem Programa dugoročnog stambenog kreditiranja nude niz prednosti u odnosu na komercijalne kredite kod poslovnih banaka među kojima su odobravanje kredita bez učešća, niža kamantna stopa, nepokretnost ne mora biti novoizgrađena, ne postoji starosna granica za podnošenje zahteva za kredit i slično.

photoFOTOGALERIJA